Pulsvarmere med uglemotivPulsvarmere med uglemotiv.
 Høsten kommer fort.Her er det en rask oppskrift slik at du kan lage pulsvarmere til noen  du kjenner eller til deg selv. 

Materialer:Garn i ønsket vekt, med passende størrelse heklenål for garnet. Garnet bør være mykt.
Små mengder av fire farger garn for uglene. Enda mindre mengde hvitt garn til øyet. 4 små knapper til øynene, eventuelt sy Franske knuter.
Heklet med fastmasker.

Pulsvarmerne:

Først må du hekle en luftmaskerekke som vil passe perfekt rundt den største delen av hånden (det vil si rett under tommelen). Med dette som din guide for bredden, kan du nå hekle frem og tilbake (jeg brukte fastmasker, men staver er også fint) for å lage et rektangel som er den lengden du ønsker å nå. (fra like under andre knoke til håndleddet) Husk å hekle en luftmaske på slutten av hver rad for å holde alt firkantet.  
Sy opp kortsiden, og etterlat et lite stykke(ca 1-2 cm) for tommelhull. Gjenta på andre pulsvarmeren.
 Ugle motiv:  
 Denne uglen er ganske søt og liten. (Det kommer litt an på garnet hvor stor den blir). 

1. Lag en magisk sirkel. 2 luftmasker og 11 halvstaver (12 halvstaver). Trekk stramt og slutt med en kjedemaske  for å fullføre ringen.

2. Skift til ny farge. Begynn med 2 luftmasker og en stav i samme maske mellom stavene.Hekle 2 staver i hver plass mellom stavene (12 stavpar). Fest med kjedemaske.

3. Skift til ny farge: Hekle 3 staver mellom stavparene rundt. Fest med en kjedemaske.

4. Du skal nå hekle kroppen på uglen i en kontrastfarge. Hekle en halvstav, 2 staver i de to neste maskene. En halvstav i neste maske. 1 fastmaske i de neste maskene til det er 5 masker igjen. 1 halvstav i neste, 2 staver i de to neste maskene, en halvstav og 1 fastmaske.  
Fest tråder og sy uglene på pulsvarmerne.
Øyer: Lag en magisk sirkel og hekle halvstaver inn i sirkelen syv ganger, snurp sammen og bli med en kjedemaske til slutt. Sy øynene på plass med eventuelle knapper eller franske knuter.

Kommentarer

  1. Disse ble kjempefine! Kanskje du skulle legge bildene ut på nytt når de kjølige høstdagene kommer?
    Jannicke

    SvarSlett
  2. Tusen takk. Det kan jo godt hende det blir noen flere varianter også etterhvert. Det er visst mange som ønsker seg disse til jul :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg